top of page

Hoe zorg jij dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatie gesprek?

Bijgewerkt op: 16 sep. 2020


Het gesprek begon heel erg zakelijk, bijna saai.


Ik was alweer vergeten hoe dat was, om zulke (onpersoonlijke) zakelijke gesprekken te voeren.


Ik merkte bij haar dat ze nerveus was, niet zo goed wist wat ze moest zeggen. Toen ik vroeg, vertel eens een beetje over jezelf, wie ben jij? Keek ze me even verward aan; Hoe bedoel je? Zakelijk of?


"Nee persoonlijk, wie ben jij?."


Ze vertelde me wat ze had gestudeerd en waar ze haar eerste baan had gehad. Ze ging haar CV af, een beetje onwennig.


Een lang verhaal, ik dwaalde af. GAAP.

Ik ging aan mezelf twijfelen, had ik de vraag niet goed gesteld?


Ik had natuurlijk ook zelf kunnen beginnen, om het gesprek wat persoonlijker te maken, het voorbeeld kunnen geven. Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan, want wat er gebeurde vond ik eigenlijk heel interessant.


Ik had de vraag goed gesteld, maar we zijn heel erg gewend om onszelf te identificeren met ons werk en werkverleden.


Ik ben Danielle en ik ben coach, maar hiervoor heb ik 10 jaar in Fashion gewerkt als product manager, is dat wie ik ben?


Ja ook, maar wat mij uniek maakt, is wie ik ben als mens NAAST het werk wat ik doe. Hoe klinkt het volgende?


Ik ben Danielle, ik ben gek op mijn lieve man en dochtertje Luna (en op friet met mayo). Ik ben enthousiast, gepassioneerd en ook nuchter. Hoogsensitief en empathisch. Vrijheid, vertrouwen en plezier zijn mijn belangrijkste kernwaarden. Ik woon in Amsterdam zuidoost, met vrij uitzicht op de natuur, dit vind ik fantastisch omdat de natuur mij rust geeft. Maar ik ben ook snel in de stad om gezellig een drankje te gaan doen met vriendinnen.


Ik doe regelmatig aan yoga en ben graag bezig met spiritualiteit. Waar ik ook van kan genieten is een dansje & zingen met muziek op standje gehoorbeschadiging in de auto.


Ik werk als coach, ik bied op maat gemaakte coach trajecten aan. Ik weet als geen ander hoe het is om niet te stralen op je werk, om je onzeker en niet gemotiveerd te voelen, terwijl je weet dat je veel meer te bieden hebt. Nu weet ik hoe het is om weer plezier te hebben in je werk en zelfvertrouwen te ervaren. Dit gun ik iedereen!


Ben je hier nieuwsgierig van geworden en zou je wel meer willen weten?


We denken dat het iemand niet boeit dat jij elke dag begint met een work-out/meditatie en graag kookt voor je gezin en/of familie en vrienden. Maar dat is niet waar, dat willen we OOK weten.


Let’s be honest, who cares about your CV?

Ik hoor je denken: Wat zeg je nou?


Het doel van jou eerste contact met een bedrijf waar je graag zou willen werken zou moeten zijn dat ze je willen uitnodigen voor een gesprek.


Logisch. Ja? Schrijf jij jouw motivatie met dit doel in je hoofd? Of is jouw motivatie een opsomming van resultaten die jij hebt bereikt in je vorige functies, in chronologische volgorde?


Wanneer nodigen ze je uit voor een eerste gesprek?

Als ze nieuwsgierig naar je zijn, als ze MEER van je willen weten. Bij een eerste gesprek ga je persoonlijk meer vertellen over je CV en je achtergrond, dit hoeft allemaal nog niet in je motivatie. Er komt namelijk nog een deel 2, misschien zelfs een deel 3.


En ga dan niet, tijdens het gesprek, je slaapverwekkende tijdlijn opdreunen, daar wordt niemand blij van.


WAAROM doe jij wat je doet? Waar sta jij voor op elke ochtend? Wat drijft jou? Waar ben je goed in en wat maakt jou goed?

Make it interesting! En ja: JIJ BENT INTERESSANT.


Vraag jij je af wat jou speciaal maakt? Simpel, jij als persoon. Jouw persoonlijkheid, jouw talenten en kwaliteiten maken jou uniek en speciaal. Weet jij wat jou talenten en kwaliteiten zijn? Weet jij wie je bent?


Wat maakt jou geschikt voor de baan? Je ervaring, hoe jij bepaalde situaties hebt opgelost. Gebruik voorbeelden waar je trots op bent, laat zien wie je bent.


Wees niet bang om een stukje van jezelf te laten zien, juist dat is waar de ander nieuwsgierig van wordt.


En is dit voor jou niet zo simpel, don't worry, je bent niet de enige! En als je wilt, kan ik je helpen. Stuur mij een bericht als je een GRATIS inzicht sessie met mij wilt boeken en ik help jou een stapje dichter naar jezelf.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page