top of page

Hoe vind jij de baan die bij je past? Ik geef je 4 tips.

Bijgewerkt op: 4 aug. 2022


Is eindeloos door LinkedIN scrollen opzoek naar de perfecte baan voor jou iets waar je blij van wordt?


Het kostte mij altijd heel veel energie om dit te doen. Vreselijk, ik werd er moedeloos van.


En wist je dat de meeste vacatures via-via worden vervult! (maar liefst 75%)! Whaat? Ja echt waar.


Eindeloos zoeken op LinkedIN dus niet de beste manier om de baan te vinden die bij je past. Hoe dan wel?

Door eerst eens heel duidelijk voor jezelf te weten:


Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik en wat past daarbij?

Klinkt misschien simpel, maar dat was het voor mij 5 jaar geleden absoluut niet. Ik had eerlijk gezegd geen idee wie ik was en wat ik wilde! Laat staan wat nou de ideale baan was voor mij.


Maar op het moment dat ik hier wel meer inzicht in kreeg, werd alles ineens veel makkelijker. Ik kon veel duidelijker vertellen waar ik naar opzoek was en wat ik te bieden had.

Het schrijven van een motivatiebrief en/of gesprek met iemand voeren werd ook steeds makkelijker.


En, misschien nog wel het allerbelangrijkste het was ook veel makkelijker voor mij om te bepalen wie uit mijn netwerk ik kon gaan benaderen die mij misschien op weg kon helpen.


Als je op deze manier opzoek gaat naar een baan blijf je dichterbij jezelf en zal het je minder energie kosten, misschien word het zelfs wel heel erg leuk. Heel belangrijk dus om eerst goed te weten WAT die juiste baan is voor jou!


En wanneer je dat weet, ga je erop uit. Bedenk voor jezelf, welke stap zou ik vandaag nog kunnen zetten richting die baan voor mij? Houd het klein.

TIP:


  1. Breng je netwerk in kaart, wie zou jou een stapje verder kunnen helpen?

  2. Maar ook; wie van je netwerk doet iets wat jou heel erg leuk lijkt, ga een kop koffie drinken en vraag hoe hij of zij daar is gekomen. Zeker weten dat je een paar waardevolle tips krijgt.

  3. Als je dan toch op LinkedIN zit, stuur mensen dan gewoon eens een privé bericht en vraag of ze nog iemand zoeken met jouw kwaliteiten.

  4. Laat jezelf zien, dat is nu makkelijker dan ooit. Post iets op je LinkedIN wall, meng je in gesprekken over dingen die je interessant vind. En als je echt op wilt vallen en durft, dan bereid je een pitch voor en neem je deze op om te delen, zeker weten dat je gezien wordt en daaruit weer hele mooie lijntjes ontstaan.

Heel veel succes, you can do this! En als je toch wat extra hulp nodig hebt en wel een duwtje in de juiste richting kunt gebruiken, dan is mijn gratis e-book: in 7 Stappen Meester van je ADHD misschien wel wat voor jou! Download hem via onderstaande link.
228 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hoi Danielle, dit vind ik mooie tips. Ik worstel op dit moment met het deel ervoor. Wie ben ik wat wil ik, wat kan ik. Hoe ben jij daar achter gekomen? Hoe kan ik daar achter komen?

Bedankt voor de mooie podcast. Ik luister graag.

Like
bottom of page