top of page

5 tips om beter te slapen, voor mensen met ADHD / ADD

Bijgewerkt op: 18 jul. 2022Bijna 80% van de mensen met ADHD/ADD heeft moeite met slaap. En laat slaap nou een van de belangrijkste dingen zijn om goed te kunnen functioneren.

Daarom deel ik in deze blog tips die jou kunnen helpen om beter te slapen.


Een goede slaaproutine is super belangrijk om rustig te slapen. Na een drukke dag meteen je bed induiken is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust.


#1 - Magnesium

Magnesium heeft een kalmerende werking. Het ontspant je spieren, bloedvaten en zelfs je hersenen. Daardoor kan je meer ontspannen slapen.

Ik raad mijn cliënten met ADHD/ADD eigenlijk altijd aan om magnesium supplementen te slikken.


#2 - Douchen voor het slapen gaan

Water spoelt letterlijk alles van je af, het kan daarom helpen om de drukte van de dag letterlijk van je af te spelen. Daarnaast werkt warm water ontspannend. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die warm douchen voor het slapen gaan sneller in slaap komen, maar ook nog eens langer slapen en een 20% toename van de diepe slaap.


Wanneer je net de douche uitkomt, zal je lichaam opwarmen waardoor je je alerter en creatiever zult voelen. Maar naarmate het later wordt, zal je lichaam zichzelf automatisch gaan afkoelen om zich klaar te maken voor rust. Hierdoor zal je gaan ontspannen en val je makkelijk in slaap wanneer je je bed in duikt. Het werkt dus het beste als je 1-2 uur voor het slapengaan gedoucht of gebadderd hebt.