top of page

ADHD, het innerlijke gevecht dat we constant voeren

Bijgewerkt op: 4 aug. 2022De afgelopen weken heb ik met veel mensen gesproken met ADHD/ADD en/of HSP. Een ding wat continue naar voren komt is het gevecht wat we met onszelf aangaan.


Ik denk dat we onze hele leven zo gewend zijn geweest om te vechten. Vechten voor een plekje in deze maatschappij. Vechten om erbij te horen. Vechten om je niet anders te voelen dan de rest.


We gaan in overleving modus. Want erbij horen, mee moeten kunnen met de rest, dat doen wij mensen om te overleven. En wat als je het gevoel hebt dat je anders bent en er niet helemaal bij hoort?

Dan ga je doen wat je moet doen om wel geaccepteerd te worden, om er wel bij te horen. We doen dit niet eens bewust, dit gaat vanzelf.


Maar op een gegeven moment ga je voelen, er klopt iets niet! Er zit meer in mij. Dan ga je een onrust voelen van binnen. Ons hele leven hebben we hier (onbewust) tegen gevochten, tegen onze ware zelf, tegen onze intuïtie. We raken steeds verder weg van onszelf en weten op een gegeven moment niet meer wie we zijn. We weten niet meer wat we nodig hebben.


Eigenlijk zijn we dus constant in gevecht met onszelf. En hoe vermoeiend is dat?

Als je er niets mee doet dan kan het nare gevolgen hebben. Woede aanvallen, drift buien. Boosheid, veel emotie die 'ineens' naar boven komt, zonder dat je weet waarom! Dit is ontzettend verwarrend en kan als gevolg zelfs depressie hebben.


Een van de eerste stappen om meer rust te ervaren is jezelf beseffen dat je MAG stoppen met vechten. Het hoeft niet meer.


Want jij MAG gewoon jezelf zijn. Sterker nog, het is zo ontzettend belangrijk voor jezelf, maar ook voor de wereld dat jij jezelf laat zien, precies hoe je bent.


Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan dat het is. Als het zo simpel was, dan liepen we niet vast, dan voelden we ons niet zo verdwaald. Dan hadden we niet het idee dat wel ALTIJD opzoek zijn naar het volgende, naar het juiste.


Wat is de eerste stap om dichter bij jezelf te komen? Wat mij betreft is dat jezelf accepteren zoals je bent. Voelen wat je nodig hebt en daar gehoor aan te geven.


Ga weer dingen doen die je leuk vind en waar je energie van krijgt!


In mijn gratis e-book: 'In 7 stappen meester van je AD(H)D' neem ik je mee in de 7 stappen die jouw helpen om tot de kern te komen van wie je bent. Zodat jij meer rust, plezier en energie gaat ervaren in je werk en in je leven.
344 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page