top of page

Waarom ik mezelf weer durf te zijn.Deep down you know: Jij bent daadkrachtig, sterk en hebt talent om te leiden. MAAR heel vaak doe je het niet want:

Je voelt je onzeker, je bent bang om het niet goed te doen. Je bent bang om TE veel te zijn. Je diepste angst is dat mensen je verkeerd begrijpen en arrogant vinden, een bitch.


Ik kom het vaak tegen bij mijn cliënten. Sterke vrouwen, met ambitie die meer willen en hogerop willen komen, maar iets houdt ze tegen. De angst om niet leuk gevonden te worden, we vinden het zo belangrijk wat anderen van ons vinden.


Dit gevoel is voor mij heel erg herkenbaar. Een aantal jaar was ik zo bang om de dingen fout te doen dat ik mezelf steeds kleiner voelde worden op mijn werk en ook privé. Ik was super onzeker en constant bezig met wat anderen wel niet van me zouden vinden.


Tot het moment dat ik besloot; HET IS GENOEG, dit is niet meer wat ik wil. Ik schakelde hulp in van een coach, die mij heeft geholpen om mijn kracht en talenten weer te zien en daardoor zelfverzekerd keuzes te maken voor mijzelf.

Toch loop ik echt nog wel vaak genoeg tegen mijn weerstand en onzekere zelf aan!


Vorige week deed ik mee met de Leader Brand Intensive training van Floortje Lopes. De eerste dag liep ik al vrij snel tegen mijn weerstand op. Het is frustrerend, want ik doe heel veel aan persoonlijke ontwikkeling en heb het idee dat ik steeds verder kom en TOCH, liep ik weer tegen die muur. Alsof die muur een spelletje met mij speelde en elke keer iets verder weg ging staan. Het gevoel hebben dat ik weer een stap verder ben de stap zet en dan BOEM, HOOI, ben ik weer, je dacht dat je er was zeker? Mooi niet.


De eerste dag van de training, vrijdag, kwam ik thuis en was ik ontzettend teleurgesteld, eerst vooral in de wereld om me heen. Ik heb even flink lopen schoppen en afreageren (sorry husband) en THERE IT WAS het verdriet, de frustratie, de hopeloosheid dat ik het toch allemaal niet kon en niet goed genoeg was, ik liep over, stortte in. Om 02:00u viel ik in een rusteloze slaap, boos dat ik mezelf zo had laten gaan, want ik wilde morgen fris en fruitig weer opstaan. Ik kon toch zeker niet met ieniemienie ogen op de training verschijnen!


De volgende dag was een openbaring. Ik stond op met nieuwe energie voor die dag; I can do this! Ben er niet voor niets aan begonnen en had de intentie om er helemaal OPEN in te gaan. Te zien wat er zou komen.


Ik kan niet goed beschrijven wat het precies was dat er voor gezorgd heeft dat ik een doorbraak had. Wat ik wel weet is dat:


  1. Ik mezelf de ruimte en de kans heb gegeven om OPEN te zijn en vertrouwen te hebben in wat er zou komen. Gedurende de dag vorderde merkte ik dat ik lichter werd, krachtiger, vrolijker, ik maakte grapjes en het voelde alsof er een stuk humor terug was gekomen, (ja ja, she can be funny too). Die middag was er een sessie met Cesar Lopes, EMPOWERMENT, we maakten een tekening van iets wat we daarvoor in een meditatie hadden gezien. Behalve de tekening zette ik er op een gegeven moment ook woorden op. Cesar kwam langs en zei: ‘Heb jij nou op je tekening lopen schrijven?’ SHIT, bijna ging ik meteen in de: ‘Daan, je hebt het weer helemaal verkeerd gedaan.’ Maar ik besloot niet te luisteren naar die stem. Eigenlijk moest ik wel lachen; ‘Oeps, ja dat heb ik inderdaad gedaan.’ ‘Rebel’ zei Cesar. Ik bleef rustig, had er eigenlijk wel plezier in. Ja rebel ja, so what? I liked it!

  2. Ik durfde mezelf weer te zijn. OOIT had ik zelfspot, omarmde ik het feit anders te zijn, was ik krachtig.

I’M BACK. Ik BEN namelijk kracht. En NEE niet de kracht als in; Zie mijn schild, ik ben sterk, en durf eens dichterbij te komen. Maar krachtig als in;

THIS IS ME. Ik heb vertrouwen, plezier en ben VRIJ. Omarm wie ik ben en DURF mezelf te zijn. Mijn imperfecte zelf, die perfect is, zoals ze is.

Degene die altijd opzoek zal gaan naar het volgende avontuur, die ALLES geeft en gelooft dat wanneer je in je kracht staat je ALLES uit het leven kunt halen.

De authentieke ik, direct, maar met een goed hart.


Dit is ook wat ik jou mee wil geven. Durf jezelf te zijn, denk groot, groter dan jij bent. Hoe we daar gaan komen hoef je je geen zorgen over te maken, daar gaan we samen naar kijken. Eerst gaat het over WAT je wilt, wat je dromen zijn, waar jij blij van wordt, wie jij bent. Je bent namelijk zo mooi zoals je zelf bent, alleen moet je het zelf nog zien.


Is het voor jou ook GENOEG geweest? Ben jij er klaar voor om je weer zelfverzekerd te voelen, die rebel in jou naar boven te laten komen?

Neem geheel vrijblijvend contact met me op! Ik kijk graag wat ik voor je kan doen en maybe it’s a match en kan ik jou helpen authentieke keuzes te maken voor jezelf.

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page