top of page

Waarom ik mezelf weer durf te zijn.Deep down you know: Jij bent daadkrachtig, sterk en hebt talent om te leiden. MAAR heel vaak doe je het niet want:

Je voelt je onzeker, je bent bang om het niet goed te doen. Je bent bang om TE veel te zijn. Je diepste angst is dat mensen je verkeerd begrijpen en arrogant vinden, een bitch.


Ik kom het vaak tegen bij mijn cliënten. Sterke vrouwen, met ambitie die meer willen en hogerop willen komen, maar iets houdt ze tegen. De angst om niet leuk gevonden te worden, we vinden het zo belangrijk wat anderen van ons vinden.


Dit gevoel is voor mij heel erg herkenbaar. Een aantal jaar was ik zo bang om de dingen fout te doen dat ik mezelf steeds kleiner voelde worden op mijn werk en ook privé. Ik was super onzeker en constant bezig met wat anderen wel niet van me zouden vinden.


Tot het moment dat ik besloot; HET IS GENOEG, dit is niet meer wat ik wil. Ik schakelde hulp in van een coach, die mij heeft geholpen om mijn kracht en talenten weer te zien en daardoor zelfverzekerd keuzes te maken voor mijzelf.

Toch loop ik echt nog wel vaak genoeg tegen mijn weerstand en onzekere zelf aan!


Vorige week deed ik mee met de Leader Brand Intensive training van Floortje Lopes. De eerste dag liep ik al vrij snel tegen mijn weerstand op. Het is frustrerend, want ik doe heel veel aan persoonlijke ontwikkeling en heb het idee dat ik steeds verder kom en TOCH, liep ik weer tegen die muur. Alsof die muur een spelletje met mij speelde en elke keer iets verder weg ging staan. Het gevoel hebben dat ik weer een stap verder ben de stap zet en dan BOEM, HOOI, ben ik weer, je dacht dat je er was zeker? Mooi niet.