top of page

Voel jij je gehaast en een zekere mate van stress, of begin jij je dag in alle rust?


Het is vroeg, 6.30 en ik word wakker. Is het te vroeg om op te staan? Want eigenlijk ben ik KLAAR wakker en ready om de dag te beginnen. Of zal ik me nog even omdraaien?


Het is pikdonker en stil, heerlijk stil. Mijn hoofd is vol gedachten en ideeën die ik eigenlijk meteen uit zou willen schrijven, maar iets in me is ook lui en wil het negeren.


Hoe komt het dat het soms lastig is om wat in je hoofd zit daadwerkelijk op papier te zetten? Wat is die weerstand? Dat het zo veel is dat je niet weet waar je moet beginnen? Of dat je hoofd zo snel gaat dat je liever gewoon maar wil DOEN, wilt GAAN, voordat je alles even op papier zet?


Je gaat als een kip zonder kop aan de slag, je geeft je over aan de afleidingen. Je pakt je telefoon op, leest het nieuws, checkt je mail en social media. En dan ben je eigenlijk alweer vergeten wat er allemaal in je hoofd zat toen je wakker werd. In plaats van veel zin en inspiratie om de dag te beginnen voel je nu een zekere mate van stress en haast.

Ik besluit uit bed te gaan en te mediteren. Meteen te mediteren, want als ik dat niet doe, dan komt er niet van, dan begin ik en voor ik het weet heb ik van alles en niets gedaan.


Vandaag geef ik me er niet aan over, ik besluit de dag en de week POSITIEF te beginnen, in RUST en voor MEZELF.


Ik heb een mooie meditatie die ik de afgelopen dagen veel luister. Over dankbaarheid, gronden en intenties zetten. Ik neem de tijd om de dingen op te schrijven na mijn meditatie.


1. Waar ben ik dankbaar voor?


- Het warme bed waar ik in heb geslapen.

- Dat ik zo fit ben wakker geworden.

- De inspiratie die ik heb en de positieve energie.

- De stilte om me heen voordat de dag begint.

- De tijd die ik heb genomen om te mediteren en rustig wakker te worden.

- Een nieuwe week, nieuwe kansen en nieuwe inzichten

2. Wat zijn mijn intenties vandaag?


- Mindful de dag doorbrengen, leven in het nu (en niet in de toekomst).

- Afleiding weerstaan en mijn mobiel op gezette tijden oppakken.

- Goed luisteren naar wat ik nodig heb.

- Game Plan 2020 op papier zetten (al die ideeën).


Vervolgens maak ik een TO DO lijstje voor deze week en ga ik zitten schrijven. Maak gebruik van het moment van inspiratie.


Dit voelt goed, en ik ben blij dat ik naar mijn intuïtie heb geluisterd, in plaats van mezelf overgeven aan alle gedachten in mijn hoofd! Wat een rust, het wordt langzaam licht buiten, het is mistig. Ik begin geluiden op straat te horen, mensen die op weg gaan naar hun werk.


De dag begint en ik ben klaar voor deze dag, voor deze nieuwe week.

Hoe ben jij je dag vandaag begonnen? In alle rust, of voelde je je gehaast?

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page