top of page

Mijn werk is zinloos
“Mijn werk is zinloos.” Dit hoor ik vaak van mijn cliënten. En uit onderzoek blijkt dat vier op de tien medewerkers zijn werk niet zinvol vindt. Ze zijn hierdoor minder gelukkig, want; ze zijn minder bevlogen in hun werk, hebben geen controle en de baan die ze doen sluit niet aan op hun drijfveren en talenten.


Vaak werk je al even voor dezelfde werkgever, of doe je al een tijdje hetzelfde soort werk. Je bent gegroeid in je baan en wanneer je terugkijkt kan je vast heel wat dingen opschrijven die je ervan hebt geleerd. Je bent ouder en wijzer geworden en je waarden en de dingen die jij ECHT belangrijk vindt, die veranderen mee. Het is dus helemaal niet zo gek dat je de baan die je doet eerst misschien heel nuttig vond en nu niet meer.

We besteden niet genoeg tijd om af en toe eens stil te staan bij wat we belangrijk vinden NU, op dit moment. We groeien op en leren waarden en normen, we creëren doelen en hebben tot we ongeveer 25/30 zijn een duidelijke richting. Of misschien niet, maar kiezen wel voor een bepaalde richting.


MAAR, het kan ook zijn dat dit iets is wat juist steeds bij je terugkomt. Jij had eigenlijk helemaal niet zo duidelijk een idee welke studie je wilde doen. Dus koos je voor een vrij algemene studie waar je straks nog alle kanten mee op kon! Je ging ervoor, maakte je studie af en ging er daarna werk zoeken in de richting van je studie.

Als dan later blijkt dat het toch niet helemaal in je straatje ligt dan is het stemmetje in je hoofd wat zegt; “Ga je nu al die studiejaren weggooien?, je hebt er zo hard voor gewerkt!” LOUD and CLEAR.

"Het is zonde van de tijd en energie die ik er in heb gestoken."Het is dus zonde?

Weet je wat ik zonde vindt? Dat je iets doet waar je niet gelukkig van wordt. Wat ik zonde vind is dat jij de rest van je leven laat leiden door je studie en/of de ervaring die je hebt.


Ik snap het wel hoor, ik herken het heel goed, ik dacht precies hetzelfde. “Als ik nu iets heel anders ga doen, dan was alles wat ik hiervoor heb gedaan a waste of time.”

Maar dat is dus niet zo! Weet je waarom niet? In mijn geval ben ik: