top of page

Je ADHD/ADD als kracht, hoe ziet jouw ideale leven er dan uit?

Bijgewerkt op: 18 jul. 2022


De meeste mensen met ADHD/ADD die bij mij in de coach praktijk terecht komen lopen vast in hun (werk)leven. Ze weten niet meer hoe nu verder en ze ervaren vaak meer last van hun ADHD/ADD dan dat ze het zien als een kracht. En dat vind ik ontzettend zonde, want juist met je ADHD/ADD heb je zoveel mooie dingen te bieden!


En, ja natuurlijk zijn er ook dingen die ons (soms) in de weg zitten, maar gelukkig kunnen we daar met wat handige handvatten best veel aan doen.


Waar we sowieso altijd naar kijken tijdens een coach traject is naar de kern van wie jij bent, je krachten, je talenten en je dromen.


Wat wil jij in het leven als alles mogelijk was?

Bij het begin van een nieuw jaar zijn we vaak bezig met voornemens en ideeën, dromen, wensen van wat we het nieuwe jaar zouden willen. Eigenlijk zonde dat we dat alleen aan het einde en het begin van een nieuw jaar doen. Want elke dag, elk moment van de dag kan jij met een frisse blik beginnen.


Ik stel mezelf regelmatig de vraag: wat wil ik nou eigenlijk (echt)?

Voorheen was ik veel meer bezig te doen wat ik dacht dat ik hoorde te doen, carrière maken, 'goed' geld verdienen, huis kopen etc. Maar ik was zo hard bezig te 'presteren' in deze maatschappij dat ik eigenlijk geen idee had van wat ik van binnenuit wil. Wie ik ben als persoon, wanneer ik me niet zo aanpas aan mijn omgeving.


Vaak voelt deze vraag zo groot en abstract en vinden we hem lastig, herkenbaar?

Goed nieuws, je kunt klein beginnen. Door bijvoorbeeld jezelf dagelijks in de ochtend af te vragen: Wat wil ik vandaag? Wat heb ik vandaag nodig?

Dat kunnen hele simpele dingen zijn, zoals: genieten van de dag, vol zelfvertrouwen mijn werk doen, plezier hebben in alles wat ik doe etc.


Vervolgens kan je jezelf afvragen wat dat betekent voor de rest van de week. Hoe wil je deze week voor jezelf inrichten? Wat kan wel wat kan niet.

Maar je kunt jezelf natuurlijk ook afvragen, wat wil ik met mijn leven? Wat wil ik in de toekomst? Wat is de volgende stap?


Als alles mogelijk was, wat zou ik dan het allerliefste willen?

Deze bovenstaande vragen zijn ontzettend belangrijk om overzicht, structuur en focus te krijgen. Ze zijn het eindpunt en daarom ook het startpunt. Het is wel fijn om te weten waar je naar toe gaat als je ergens aan begint toch? Dat maakt het ook veel makkelijker om door te gaan wanneer het eventjes tegenzit, want dan weet je waar je het voor doet en waar je naartoe gaat.


Wanneer jij namelijk helder hebt wat je echt wilt, ben je vaak niet te stoppen. En als er iemand is die het 'onmogelijke' mogelijk kan maken, dan zijn het mensen met ADHD/ADD!


Ik weet zeker dat je al eerder momenten in je leven hebt meegemaakt waarop je het onmogelijke mogelijk hebt gemaakt, denk er maar eens even over na. Schrijf er een paar voor jezelf op. Wat hebben deze momenten met elkaar gemeen?


Heb jij meer hulp nodig bij het uitzoeken van wat je wilt?

Download nu mijn gratis e-book: 'In 7 stappen meester van je AD(H)D' waarin ik je uitgebreid meeneem in de 7 stappen die volgens mij nodig zijn om tot de kern te komen van wie jij bent.
432 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page