top of page

Het gesprek begon zakelijk, bijna saaiIk was alweer bijna vergeten hoe dat ook alweer was, om zulke (onpersoonlijke) zakelijke gesprekken te voelen.


Ik merkte bij haar dat ze nerveus was, niet zo goed wist wat ze moest zeggen.


Ik vroeg: Vertel eens iets over jezelf, wie ben jij?


Ze begon met te vertellen wat ze had gestudeerd en waar ze haar eerste baan had gehad. Ze ging haar CV af, een beetje onzeker. Hierdoor werd het een standaard en eentonig verhaal.


Ik ging aan mezelf twijfelen, had ik de vraag niet goed gesteld? Ik had natuurlijk ook zelf kunnen beginnen, om het gesprek wat persoonlijker te maken, het voorbeeld te geven.


Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan, want wat er gebeurde vond ik eigenlijk heel interessant.


Dit gebeurt natuurlijk vaker en ik herken het ook heel erg van de tijd dat ik veel moest solliciteren. We zijn gewend en hebben geleerd om ons CV te maken en hierbij vooral te focussen op WAT we hebben gedaan in plaats van WIE we zijn.


Nog steeds hoor ik mensen vaak zeggen: "Ik ga dit doen, want dat staat goed op mijn CV".

We denken dat het iemand niet boeit dat jij elke dag begint met een work-out of meditatie en graag kookt voor je gezin en/of familie en vrienden. Maar dat is niet waar, dat willen we OOK weten.


Nadat ze me haar hele CV had verteld, wist ik eigenlijk nog niet wie ze was, wat voor persoon ik voor me had.


Ze had mij hulp gevraagd voor haar CV en sollicitatie brieven. Ze had namelijk al op verschillende functies gesolliciteerd, maar was nog niet uitgenodigd op gesprek.


Toen ik vertelde hoe ik het zie, kreeg zij een heel andere uitdrukking op haar gezicht. Ik wilde namelijk meer weten over wie zij was als persoon en wat zij kan brengen bij een bedrijf. Hoe zij dat zelf ziet.


Ze vertelde me over zichzelf en wie ze was. Ik kon op deze manier makkelijk de link leggen, waarom ze het werk deed wat ze deed. Het werd voor mij nu duidelijk waarom het werk zo goed bij haar paste. En kon me veel beter voorstellen op welke functies zij zou kunnen solliciteren.


Jij bent niet een ander persoon op je werk, je bent dezelfde persoon. Je kracht zit hem er in dat je doet wat bij je past voor een bedrijf dat bij jou past! Vertrouw hier op, vertrouw op jezelf en op wie je bent.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page