top of page

Doen wat goed VOELT is NIET altijd de beste leidraad.


Hoe luister je nou naar je intuïtie? Wanneer weet je WAT het juiste gevoel is?


Vaak wordt er gezegd; ‘Je moet gewoon doen wat goed voelt.’ Is het zo makkelijk? Volgens mij NIET.

Dit heeft te maken met je COMFORT ZONE. Je brein, de angsthaas, blijft maar al te graag in die comfort zone. En hij (je brein) gaat er alles aan doen dat je hier niet uitgaat. Binnen je comfort zone is het namelijk VEILIG en onder controle.

Alles daarbuiten is DIRECT GEVAAR eigen leven.


Maar guess what, het leven kan nogal SAAI zijn binnen je comfort zone, het is namelijk rond blijven lopen in hetzelfde rondje, niets nieuws ontdekken, niet groeien.

Wanneer je uit je comfort zone durft te komen, dan ontdek je nieuwe dingen waar je gelukkig van wordt. Je daagt jezelf uit en als je weer iets nieuws hebt geleerd, voel je je hier goed over. Je bent de beste versie van jezelf. Je authentieke zelf.


Dus, dit gezegd te hebben, wanneer weet je nou of iets daadwerkelijk GOED voor je is, of dat het dat irritante bange stemmetje is in je hoofd die zegt: BLIJF MAAR LEKKER HIER, dat is VEEL fijner!?

Het irritante, bange stemmetje schreeuwt vaak HARD en is nogal aanwezig. Je daadwerkelijke gevoel, je intuïtie is vaak wat zachter, geduldig. Het wacht op je, voor wanneer jij er klaar voor bent.


HOE luister je dan naar je intuïtie? Door te gaan DOEN, in beweging te blijven fouten te durven maken, trial en error. Meestal, is het best SPANNEND om te doen wat het zachte stemmetje zegt, dat is een goed teken. Dat is het teken om het JUIST te gaan doen.


Het resultaat wanneer je uit je COMFORT ZONE gaat for the GOOD, is een SUPER gevoel. Je kan de wereld aan, het smaakt naar meer. Je hebt MEGA veel ENERGIE.

Het resultaat wanneer je denkt naar het juiste stemmetje te hebben geluisterd, maar het toch die irritante bange stem was? Je voelt je leeg gezogen, niet goed genoeg, je piekert en bent bang dat het niet goed is.


Doen wat goed voelt zorgt er dus soms (vaak) JUIST voor dat je doet wat anderen doen. Dat je doet wat je denkt dat hoort. Dit is namelijk comfortabel en veilig.


Hierdoor ben je niet je authentieke zelf. Dit is misschien wel een versie van jou, maar niet de beste versie.


Je authentieke zelf zijn is misschien heel erg spanned maar wanneer het lukt, wanneer je de moed hebt om deze versie van jezelf te laten zien en te zijn zal je vrijheid ervaren. De vrijheid om te doen wat je wilt en te zijn wie je bent.


Wil jij nou graag leren hoe je beter naar je intuïtie kunt luisteren? Je authentieke zelf beter leren kennen? Heb jij ZIN en MOED om op ontdekkingstocht te gaan naar jezelf en te GROEIEN in je CARRIÈRE?


Ik help jou om je authentieke zelf te zijn in je carrière. Of terwijl; doen wat bij je past, waar je energie van krijgt.


(of je nou ondernemer bent of in loondienst).


I CAN HELP YOU, maar alleen als je DURFT.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page