top of page

Wat is je passie?

Bijgewerkt op: 4 aug. 2022

Je hoeft van je passie niet je werk te maken.


Wat is je passie? Waar droomde je al van toen je klein was? Waar kan je je de hele dag mee bezig houden zonder enig tijdsbesef te hebben?


Kan jij deze vragen makkelijk beantwoorden? Dan hoef je waarschijnlijk niet verder te lezen. Dan mag je je namelijk gelukkig prijzen dat je zo een duidelijk en goed beeld hebt over wat je passie is.


Krijg je al een beetje de kriebels bij het horen van deze vragen? Misschien word je er zelfs een beetje boos over, want Jezus, het leven van je passie wat betekent dat nou eigenlijk? En wat nou als ik heel veel dingen leuk vind, niet maar 1 passie heb?


Bij dat laatste kan ik m

ezelf heel erg goed in herkennen. Juist door al deze moeilijke vragen te stellen leek het alsof ik verder weg kwam te staan van mijn passie, wat dat ook moge zijn. Ik had werkelijk waar geen idee. Ik kwam steeds weer uit bij; 'Ja maar ik vind zoveel heel leuk!' Dit leek bij uitstek het meest foute antwoord. En dus ging ik nog meer aan mezelf twijfelen en dacht ik dat ik de enige was die moeite had om antwoord te geven op deze vragen.


Nu weet ik wel beter waarom ik het antwoord niet meteen wist op deze vragen;


Ik had me tot dan toe erg door anderen laten beïnvloeden met het maken van mijn keuzes, waardoor ik niet zo goed wist wat ik nou eigenlijk zelf echt wilde.

Ik was bang om het verkeerde antwoord te geven, want ik vond het zo belangrijk wat anderen ervan zouden vinden.

Ik kan me nergens de hele dag mee bezig houd