Jij mag het zelf inkleuren, hoe ziet jouw leven er dan uit?


Het is de eerste week van het jaar het perfecte moment om even 'opnieuw' te beginnen, een BLANCO pagina, wat zet jij erop?


Mijn ochtend begon FRIS. Ik kwam in eerste instantie met tegenzin uit mijn bed, ik had eigenlijk nog wel een uurtje of 2 kunnen blijven liggen. Uitgeput, zo voel ik me. Klinkt niet bepaald als een goed begin van het jaar.


Toch kom ik uit bed, gisteravond heb ik bedacht dat ik dat KOUDE DOUCHEN wel wil proberen. Vandaag is dag 1 en begon ik met opbouwen: met mijn handen, voeten, onderarmen- en benen en dat was al een hele FRISSE start kan ik je vertellen, ik was meteen wakker. HEERLIJK.


Daarna heb ik de tijd genomen om te mediteren en te schrijven. Ik heb positieve affirmaties opgenomen en ben een rondje gaan wandelen terwijl ik deze voor mezelf herhaalde. Ja, HARDOP!


Misschien denk je nu; CRAZY person! veel te zweverig voor mij.

Dat snap ik best, dat zou ik een paar jaar geleden ook hebben gedacht. BUT heb je het weleens geprobeerd? It works for me. Maar goed, we hebben het een andere keer over affirmaties, goed?


Nieuwe week, nieuw jaar. Ik stel mezelf de vraag: hoe zou ik het inrichten als ik het voor het kiezen had?

Ineens is er zoveel mogelijk. Je kijkt niet meer achterom, maar alleen in het NU, op dit moment. Het rugzakje dat je mee hebt genomen met alles wat je nodig hebt, heb je al, nu hoef je er alleen nog maar gebruik van te maken, wat ga je ermee doen?


En wat betekent dat dan deze week, hoe wil je deze week voor jezelf inrichten? Wat kan wel wat kan niet.


Voor mij is het zo belangrijk om meer plezier te halen uit het leven.

Ik heb de afgelopen tijd helemaal niet meer zoveel plezier. Niet meer in mijn werk, niet meer in de dagelijkse dingen, want het is allemaal ROUTINE geworden en ik vind dat vreselijk! Ik moet veel van mezelf en dan loopt de creativiteit, de fun helemaal op een dood spoor.


Dit is ook niet de eerste keer, het gebeurd vaker en dan is het moment daar om mezelf er aan te herinneren dat ik opnieuw mag beginnen. Tijd om alles even los te laten. Een BLANCO pagina, wat zet ik er op? Alleen maar de dingen die ik leuk vind om te doen, alles mag!


En alleen al het IDEE, het GEVOEL dat alles mogelijk is, haalt de lading af van de rest. Ineens MAG Ik alles doen wat ik wil en MOET er helemaal niet zoveel meer.


Ja mijn administratie moet vandaag, maar zelfs daar krijg ik weer PLEZIER in.

Ik ben dankbaar dat ik de rekeningen kan betalen en voor het inkomen dat ik maandelijks heb. Het inkomen dat ik zelf genereer, check me out. Doing my administration. Wat betekent in- en uitgaven in een programma zetten. In het programma van mijn accountant. Want ja, ik laat mijn admin zelfs doen, because I CAN!


Ik kies bewust voor geluk en plezier.

Hoe ga ik dat doen? De eerste stap die ik heb bedacht is: Elke week iets uit mijn COMFORT ZONE doen. Om te groeien, de uitdaging te zoeken en weer geprikkeld te worden.


Ik kan niet wachten op alles wat deze dag, deze week, dit jaar me gaat brengen.


En jij? Hoe begin jij deze FRISSE start?
15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven