top of page

De zogenaamde 'slash carrière', meerdere functies hebben, is dat iets voor jou?
Als je mocht kiezen, wat zou dan jouw droombaan zijn?


Ik zou het liefste 2 of 3 verschillende dingen doen. Afwisseling is voor mij heel belangrijk, want ik verveel me snel en daarnaast vind ik gewoon heel veel dingen leuk.


Lang heb ik gedacht dat het een zwak van me was, om niet in één ding heel erg goed te zijn. Wat heb ik vaak gewild dat ik een specialiteit had en dat het duidelijk was wat nou MIJN ding was. Dat had ik namelijk niet, ik vond alles wel leuk, bovendien was ik overal goed in. OK, sommige vakken op school beter dan andere, maar over het algemeen lukte alles me goed genoeg.


Ineens kon ik dan totaal geobsedeerd zijn door iets waar ik per se alles van wilde weten, dat heb ik nog steeds. Uit enthousiasme duik ik er dan helemaal in en ben ik niet te stoppen. Zodra ik dan wat meer weet en het teveel in detail gaat denk ik; 'En nu? What else?'


Toen ik klein was wilde ik overal op; tennis, dansen, paardrijden, pianoles, viool. Mijn moeder werd gek, als ik er dan eenmaal opzat was het toch niet echt iets voor mij. Ik kon gewoon niet kiezen, en waarom moeten we altijd kiezen? Kan het niet allemaal.. of tegelijk..


Inmiddels weet ik dat dit mijn kracht is. Ik heb altijd het overzicht, zo iemand met een ‘helikopter view’ dat ben ik. Moet er iets geregeld worden? Ik regel het, geen probleem! Ik weet altijd waar iedereen mee bezig is en weet ook de juiste mensen te benaderen, want ik weet waar ze goed in zijn. De diepte in gaan hoeft van mij niet zo, dat laat ik liever aan de experts over. Ik ben analytisch sterk en pik de belangrijke dingen op om daar mijn conclusies uit te trekken. Ik vind het fijn om met mijn hoofd bezig te zijn, maar niet te lang. Ik ben een DOENER, ik wil bezig zijn, ik schrik niet snel terug voor veel verschillende dingen die op mij afkomen, dat is juist een mooie uitdaging.


Je droombaan vinden, dat is wat ik zeg op mijn website. Al een tijdje loop ik hier mee rond; Het moet anders, mensen geloven me niet. Je droombaan vinden, bestaat die dan? Voor sommigen misschien wel, maar die hebben de hulp van een loopbaancoach niet nodig. Ze weten donders goed waar ze bl