top of page

De zogenaamde 'slash carrière', meerdere functies hebben, is dat iets voor jou?
Als je mocht kiezen, wat zou dan jouw droombaan zijn?


Ik zou het liefste 2 of 3 verschillende dingen doen. Afwisseling is voor mij heel belangrijk, want ik verveel me snel en daarnaast vind ik gewoon heel veel dingen leuk.


Lang heb ik gedacht dat het een zwak van me was, om niet in één ding heel erg goed te zijn. Wat heb ik vaak gewild dat ik een specialiteit had en dat het duidelijk was wat nou MIJN ding was. Dat had ik namelijk niet, ik vond alles wel leuk, bovendien was ik overal goed in. OK, sommige vakken op school beter dan andere, maar over het algemeen lukte alles me goed genoeg.


Ineens kon ik dan totaal geobsedeerd zijn door iets waar ik per se alles van wilde weten, dat heb ik nog steeds. Uit enthousiasme duik ik er dan helemaal in en ben ik niet te stoppen. Zodra ik dan wat meer weet en het teveel in detail gaat denk ik; 'En nu? What else?'


Toen ik klein was wilde ik overal op; tennis, dansen, paardrijden, pianoles, viool. Mijn moeder werd gek, als ik er dan eenmaal opzat was het toch niet echt iets voor mij. Ik kon gewoon niet kiezen, en waarom moeten we altijd kiezen? Kan het niet allemaal.. of tegelijk..


Inmiddels weet ik dat dit mijn kracht is. Ik heb altijd het overzicht, zo iemand met een ‘helikopter view’ dat ben ik. Moet er iets geregeld worden? Ik regel het, geen probleem! Ik weet altijd waar iedereen mee bezig is en weet ook de juiste mensen te benaderen, want ik weet waar ze goed in zijn. De diepte in gaan hoeft van mij niet zo, dat laat ik liever aan de experts over. Ik ben analytisch sterk en pik de belangrijke dingen op om daar mijn conclusies uit te trekken. Ik vind het fijn om met mijn hoofd bezig te zijn, maar niet te lang. Ik ben een DOENER, ik wil bezig zijn, ik schrik niet snel terug voor veel verschillende dingen die op mij afkomen, dat is juist een mooie uitdaging.


Je droombaan vinden, dat is wat ik zeg op mijn website. Al een tijdje loop ik hier mee rond; Het moet anders, mensen geloven me niet. Je droombaan vinden, bestaat die dan? Voor sommigen misschien wel, maar die hebben de hulp van een loopbaancoach niet nodig. Ze weten donders goed waar ze blij van worden en wat ze de hele dag willen doen. Voor hen is het duidelijk wat hun passie is! Zij hebben tenminste één passie.

Kan het dan zijn dat er meerdere droombanen zijn? Of laten we zeggen, meerdere banen waar je energie van krijgt en die je erg leuk vind. Of een combinatie van alles in 1? Dat zou ook top zijn, maar dat is misschien wat lastiger te vinden, dus kunnen we het dan niet zelf creëren? Door VERSCHILLENDE dingen te doen, multi carrière, of 'slash carrière' zoals het ook wel genoemd word. Dat vind ik wel wat!

Het gaat natuurlijk ook niet alleen om de baan zelf de omgeving is ook erg belangrijk. Ik werk graag af en toe thuis, maar als ik dat elke dag doe, dan word ik gillend gek. Ik moet naar buiten, mensen ontmoeten, contact maken, sparren, nieuwe plannen bedenken. DE perfecte omgeving bestaat niet voor mij, soms heb ik rust nodig, soms juist niet. Soms wil ik alleen werken, soms juist niet.


Coachen vind ik geweldig om te doen, het voelt voor mij als een cadeautje om iemand te helpen weer in zichzelf te geloven en te zien waar hij of zij energie van krijgt. Het is geweldig om te zien hoe iemand transformeert wanneer hij/zij weer dichterbij zichzelf komt. Ik ga er van AAN. Op dinsdagavond coach ik bij Blue Birds in Amsterdam West. Eerst dacht ik dat ik het lastig zou vinden om in de avond te werken. Ik ben echt iemand die vroeg opstaat om aan de slag te gaan, daar voel ik me goed bij, dus aan het einde van de dag heb ik niet meer heel veel energie over. Maar op dinsdagavond is het tegenovergestelde waar, zodra ik begonnen ben met een coach sessie voel ik dat ik opleef en de tijd helemaal vergeet. Heerlijk!


Ik wil het alleen niet fulltime doen, dan gaat de lol er voor me af. Het is zo mooi werk, ik moet er niet aan denken dat ik me hierin ga vervelen. Daarom heb ik besloten dat voor mij 1 droombaan niet bestaat, het zijn er meerdere. Eentje heb ik er al gevonden, nu ga ik opzoek naar de andere die ik er naast kan gaan doen.


Herken jij jezelf in bovenstaand artikel en zie je door de bomen het bos niet meer? Neem gerust contact met me op voor een gratis coach sessie, ik kan je helpen! Alles is mogelijk, je hoeft echt niet één passie te hebben.


Of misschien denk jij na het lezen van dit bericht; ‘Daan ik weet wel wat voor je!’ Laat het me dan weten, ik sta overal open voor en heb altijd zin om een kop thee te gaan drinken.48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page