Dit ben ik

Even voorstellen

Ik ben Danielle 35 lentes jong. Samen met mijn man en dochtertje woon ik in Amsterdam, met vrij uitzicht op de natuur, je gelooft het niet.

(dat laatste heeft mijn leven echt verandert, in de positieve zin, obviously).

Ik help jou, ambitieuze ADHD’er om verder te kijken dan je label! Om weer plezier te hebben in je werk en je leven. En om je leven te leiden op jouw manier, volgens jouw (nieuwe) regels.

Een paar jaar geleden liep ik zelf compleet vast. Zowel in mijn werk als in mijn leven. Ik was zo gewend om mijzelf aan te passen aan mijn omgeving dat ik niet meer wist -wacht even- wat wil ik? 

Ik zei mijn baan op en ging op reis, in de hoop dat er dan vanzelf wel een oplossing zou komen voor mijn problemen en ik terug zou komen met een plan de campagne.

 

Helaas liep dat niet zo. Sterker nog, het leek wel of ik nog verder van huis was dan voordat ik vertrok.

final10_edited.jpg

What the F*ck is wrong with me?

Het was zeker niet de eerste keer dat deze vraag in mij opkwam! Dit heb ik me eigenlijk mijn hele leven al afgevraagd. Op mijn 32ste kreeg ik dan eindelijk het verlossende antwoord: ADHD, that’s what’s wrong with you.

Al snel kwam ik erachter dat een traject in de reguliere zorg op langere termijn niet werkt voor mij. Maar wat wel?

 

Ik ging op ontdekkingstocht. Daarin heb ik ontdekt dat gezonde voeding, mindfulness, meditatie en beweging voor mij essentieel zijn om om te gaan met de onrust in mijn hoofd en lijf.

Maar daar blijft het (helaas) niet bij. Ik heb ook stil moeten staan, om dieper naar binnen te gaan. Patronen en overtuigingen die mij niet (meer) dienen heb ik aangekeken en doorbroken. 

En nee dat is zeker niet altijd leuk of makkelijk geweest (who said it was easy?), maar heeft er wel aan bijgedragen dat ik nu weet wie ik ben en wat ik wil in mijn werk en in mijn leven.

Het heeft mij ook geholpen om erachter te komen hoe ik mijn leven leef op mijn manier, met mijn eigen regels. En niet meer hoe het hoort! 

 

ADHD is niet wie je bent, het is een onderdeel van jou. Maar verder ben je nog steeds helemaal je eigen persoon. Het is fijn om het te weten, omdat het je helpt jezelf beter te begrijpen, om het leven voor jezelf te creëren dat bij je past, het te doen op jouw manier, in plaats van te doen wat hoort.

 

Uiteindelijk is iedereen anders en heeft het vooral te maken met jezelf accepteren en houden van jezelf zoals je bent. Gatver, zeg ik dat nou echt? Dat klinkt toch mega zoetsappig? Misschien, maar zo is het gewoon wel!

 

Wat mijn werk zo bijzonder maakt? Dat alle trajecten anders zijn, want ieder mens is anders. Het is voor mij een cadeautje wanneer ik zie dat iemand echt verandering ervaart en beter in zijn of haar vel komt te zitten. Dat het vuur weer gaat branden en ik iemand weer zie stralen van zelfvertrouwen. (klink ik weer cheesy?)

final18.jpg

Wat feitjes over mij...

Waar kan je mij voor wakker maken? Liever niet! Ik ben al blij als ik een goede (volledige) nacht pak, dus laat mij maar lekker slapen.

Wat is naast mijn werk belangrijk voor me? We wonen nu een paar jaar dichterbij de natuur en ik word heel erg blij van die rust (GAAP? Ja lekker, die rust). Ik zoek de drukte wel graag op! (af en toe)

Mijn gezin is belangrijk voor me, maar ook zeker tijd voor mezelf. Ik ben graag bezig met yoga, spiritualiteit en nieuwe mensen ontmoeten. Verder lees ik graag feelgood romans, liefst in 1 adem uit. Maar ik lees ook veel mindset, persoonlijke ontwikkeling, psychologie boeken. Gabor Maté is hierin echt een inspiratie bron voor mij (leestip: Het verstrooide brein).

Ik ben altijd in voor een dansje met de radio volume gehoorbeschadiging! (of in de auto heel hard meezingen)

Mijn ideale zaterdagavond? Lekker eten met vrienden en veel wijn! Dat er vooral veel spontaan gebeurd, zoals vervolgens tot laat in de uurtjes dansen in de Surprise bar. (die goeie ouwe tijd!)

Mijn grootste ergernis is: Wanneer mensen niet eerlijk zijn. Ik kan er niet tegen wanneer mensen om de hete brei heen draaien of het ‘zo goed bedoelen’, zeg het gewoon, dan is het maar duidelijk!

 

Als iedereen dichterbij zichzelf zou blijven en eerlijker zou zijn over zijn/haar behoeften dan ben ik er van overtuigd dat de wereld er mooier uit zou zien. 

Mocht je nou enthousiast zijn over mij en over mijn aanbod? Dan zou ik het super leuk vinden om meer over jou te weten te komen tijdens een (virtueel) theetje (ik drink namelijk geen koffie, dat lust ik niet).

Studies

Voor het geval je dat graag wilt weten

Ik ben in 2007 afgestudeerd in fashion management aan het Amsterdam Fashion Institute, te Amsterdam.

Ik heb in 2018 een coach opleiding afgerond, geaccrediteerd volgens de NOBCO & EMCC richtlijnen.

In 2021 heb ik NLP Practitioner succesvol afgerond en begin 2022 rond ik de NLP Master af.

Daarnaast heb ik een natuurvoeding opleiding gedaan, gebaseerd op orthomoleculaire voedingsleer.
(Ik kan je dus heel goed tips geven over voeding en supplementen)

 

Momenteel ben ik bezig met een coach opleiding voor mensen met AD(H)D.

Image by Sharon McCutcheon