final10.jpg

Ik voel me vrij, heb onwijs veel plezier in mijn werk, zet mijn talenten in en ik maak keuzes vanuit wie ik ben en wat bij mij past. Maar dat is echt niet altijd zo geweest. Ik neem je graag een stukje mee in mijn verhaal en hoop je hiermee te inspireren om jouw talenten te ontdekken en op zo’n manier in te zetten dat je er WEL blij van wordt. 

Mijn

Verhaal

Moedige Keuzes

Vijf jaar geleden liep ik vast in mijn carrière. Hoewel ik het een aantal jaren heel erg naar mijn zin heb gehad, begon ik me te vervelen. Het bedrijf werd groter, onpersoonlijker en ik werd niet meer uitgedaagd. Het voelde alsof ik er niet meer tussen paste. Het plezier dat ik ooit had, verdween steeds meer naar de achtergrond en maakte plaats voor weinig energie en veel hoofdpijn.  

Ik kreeg destijds van iemand de tip: blijf dicht bij jezelf. Een simpele uitspraak, maar het had op mij een enorme impact. Wat betekent dicht bij jezelf blijven? Wie ben ik eigenlijk? Met deze vragen begon mijn persoonlijke ontdekkingsreis. Dat mijn baan niet meer paste was duidelijk. Ik verzamelde al mijn moed, nam ontslag en ging drie maanden op reis: van Mexico naar Panama. Het was een prachtige reis waar ik veel mede reizigers en locals ontmoette. Doordat ik ben opgegroeid in Spanje kon ik mezelf goed verstaanbaar maken en kwam ik écht in contact met de lokale bevolking. Dit heeft voor prachtige ervaringen gezorgd. Zo heb ik van dichtbij meegemaakt hoe inheemse stammen volgens eeuwenoude tradities leven. Ze hebben weinig nodig en er staat altijd een glimlach op hun gezicht. Dit confronteerde me met het leven waar ik zelf zo aan gewend was. Een leven waarin ik probeerde mee te gaan met de massa, ergens bij wilde horen en me vaak liet leiden door invloeden van buitenaf. 

Terug bij af

Door het zien van dat simpele geluk bij die inheemse stammen, ging ik nadenken over wat wil ik nou ECHT met mijn leven. Waar word ik gelukkig van? Ik had me onwijs sterk gevoeld door de moedige keuzes die ik had gemaakt. Maar ik realiseerde me dat ontslag nemen en reizen eigenlijk een vlucht was. Ondanks dat ik met mijn billen op een tropisch strand zat, voelde ik me eenzaam en ongelukkig.
Ik realiseerde me dat ik niet de tijd had genomen om echt naar binnen te keren, zodat ik dichter bij mezelf zou komen. 

Terug in Nederland wist ik één ding zeker: 40 uur achter een computer op kantoor wil ik niet meer. Fast forward naar een aantal maanden later en ik zat toch weer achter die computer met de gedachte ‘zodra ik structuur en goed geld verdien komt het vanzelf goed.’ Ondertussen las ik veel boeken over persoonlijke ontwikkeling, ging naar workshops en lezingen en deed mee aan een programma voor meer zelfvertrouwen. Een mooi inzicht dat ik daaruit kreeg is dat ik altijd veel van mezelf heb weggestopt, omdat ik bang ben het verkeerd te doen. Daarom deed ik altijd wat ik dacht dat ik hoorde te doen en was ik vooral bezig anderen te pleasen in plaats van te doen wat ik zelf graag wilde. Maar ondanks dat ik veel over mezelf leerde en nog steeds een baan had waar ik ongelukkig van werd, durfde ik het roer niet om te gooien. Dat had ik immers al eens geprobeerd en het was niet gelukt. 

Het roer moest om

In december 2017 ging ik met mijn vriend een maand op een fantastische vakantie naar Mexico. Opnieuw proefde ik die vrijheid. Opstaan en doen wat je die dag voelt dat je wilt doen. We ontmoetten ook een aantal lokale ondernemers. Sterke en ambitieuze vrouwen waar ik veel bewondering voor had. Ik besefte me hoeveel energie ik krijg van ECHT contact maken met mensen, filosoferen over het leven, plezier maken. Het leven niet altijd zo F*CKING serieus nemen. Daardoor stond ik zo dicht bij mezelf. 

Toen we terugkwamen in het gure donkere Amsterdam zat ik alweer snel in de ratrace. Ik reed in het donker naar mijn werk, deed mijn werk en vervolgens reed ik doodmoe in het donker terug naar huis. Ik voelde me futloos, moe en he-le-maal klaar met de situatie. Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig? Ik besloot, dit kan ECHT zo niet langer meer. Ik wilde vooruit kijken, niet in het verleden blijven graven, de positieve kanten van mezelf ontdekken, het vuur in mezelf weer laten branden.

VIVE, vrijheid

Ik kwam terecht bij een loopbaancoach. Bij vorige therapeuten en in mijn carrière bij grote corporaties kreeg ik vooral te horen wat er NIET goed was, wat er ANDERS en BETER moest. Maar deze coach keek naar mijn talenten en mijn kracht. Er was eindelijk 100% aandacht voor MIJ en hoe ik kon bijdragen in deze wereld zonder als een poppetje te moeten uitvoeren wat er van bovenaf werd besloten. Dit had zo’n grote positieve IMPACT op mij. Ik leerde mezelf beter kennen en begrijpen. Ik snapte nu eindelijk waarom het werk wat ik deed niet het werk was dat bij me past. Het lag niet aan mij, het lag gewoon aan het feit dat de match niet juist was. Hoewel ik analytisch ben en altijd goed overzicht kan houden, zette ik dat niet op de juiste manier in. Ik ben veel meer een mensen mens en niet van de cijfertjes. Ik heb mijn vrijheid en diversiteit nodig en geen gekaderde en eenzijdige baan. Er ging een wereld voor me open toen ik realiseerde dat ik mijn talenten op een manier kan inzetten waar ik WEL blij van word. 

Deze inzichten gaven mij zo’n onwijze BOOST en gevoel van VRIJHEID. Ik wilde dat IEDEREEN die ongelukkig was op zijn of haar werk de mogelijkheid zou krijgen om tot deze inzichten te komen en deze VRIJHEID te ervaren. Nog nooit had ik zo sterk van binnen gevoeld wat ik, met dit verlangen in combinatie met mijn talenten, moest doen. Ik ben een Coachopleiding gaan volgen bij het ICM in Den Haag. 

Dit is wat ik voor jou kan betekenen

Nu help, inspireer en begeleid ik anderen die vastlopen in hun werk. Iedereen die ongemotiveerd naar zijn werk gaat, onzeker is en geen idee heeft wat de volgende stap is in zijn/haar carrière help ik om dezelfde vrijheid te voelen. Ambitieuze professionals zoals ik, inspireer en begeleid ik om beter inzicht te krijgen in zichzelf, zodat ze dichter bij zichzelf blijven en keuzes maken vanuit kracht.

Image by Siora Photography

STUDIES

Ik ben in 2007 afgestudeerd in Fashion Management aan het Amsterdam Fashion Institute, te Amsterdam.

Ik heb in 2018 een COACHOPLEIDING afgerond, geaccrediteerd volgens de NOBCO & EMCC richtlijnen.

Daarnaast heb ik een Natuurvoedingsadviseur opleiding gedaan, gebaseerd op orthomoleculaire voedingsleer.

Momenteel ben ik bezig met een NLP Practioner opleiding en een coach opleiding voor mensen met AD(H)D.